targeto devant modificat

Partides Festival 2023
Quant l'art i la pagesia es retroben

Ens complau anunciar la segona edició de PARTIDES, el Festival d’Art a Pagès, un esdeveniment que celebra el paisatge visual i sonor i que tindrà lloc a Cambrils endins, durant el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre de 2023.

PARTIDES, que  obrirà les seves portes dissabte al matí, és una celebració de la fusió entre l’art i l’entorn agrari. A través d’aquesta simbiosi, es busca explorar noves perspectives sobre el paisatge, fomentar el diàleg mitjançant l’art contemporani i crear nous llaços entre les arts visuals i sonores, l’entorn natural i la comunitat local.

Aquesta edició comptarà amb un conjunt d’instal·lacions, artístiques que, juntament amb diverses accions associades, crearan un itinerari únic a través del paisatge agrari on es desenvolupa el festival. Les instal·lacions de JOFRE SEBASTIAN (Girona), ANEES MAANI (Jordània) i ALBERT MACAYA (Reus) seran obres creades específicament per a aquest esdeveniment, amb temes que exploraran la cultura de la immediatesa i la reivindicació de l’àmbit emocional actiu.

A més, a la Caseta de Pedra, podreu gaudir d’una instal·lació participativa de CÉSAR REGLERO  i ISABEL JOVER (Roda de Barà), que fusiona l’art del correu MailArt amb la Poesia Visual, abordant la crida SOS per la defensa de la terra. D’altra banda,DAVID VÉLEZ (Regne Unit) oferirà una instal·lació sonora participativa que connectarà amb el so interior de la terra i la simbiosi de les nostres paraules, inspirant el creixement del cultiu. A més, ANA DMatos (Lugo) proposarà una actuació performativa amb un enfocament reflexiu, “Dibujos a Campo Abierto”.

Pel que fa a la tarda, tindrà lloc al Mas abandonat, una intervenció de dansa càrrec de la jove BEGOÑA CUBERO (Zaragoza) amb RADIK-O, convidant-vos a explorar les arrels de la desconnexió humana en aquest entorn únic. També es realitzarà una intervenció especial a l’instal·lació d’ ALBERT MACAYA.

La jornada de dissabte es clourà amb SAUTI DUO, un projecte creat expressament per al PARTIDES, que connecta la música contemporània amb la consciència ambiental, oferint una experiència poètica única mitjançant instruments com la marimba i els vibrafons SAUTI DUO té les seves arrels a Alacant i Polònia, i aportarà una perspectiva internacional al PARTIDES.

El diumenge, a més de poder visitar les instal·lacions i gaudir de les accions i intervencions, també hi haurà un taller de dansa a càrrec d’ONA MESTRE* (Barcelona), obert a tots els públics sense necessitat de tenir d’experiència. Aquest taller oferirà un apropament singular inspirat en el treball del camp, titulat “LA NATURA QUE SOM”.

*inscripcions  + inf Taller de dansa Ona Mestre: partidesfestival@ gmail.com

La jornada del diumenge es tancarà amb un concert especial, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils Cultura: BEWIS DE LA ROSA, coneguda per la seva música de rap rural, posarà de manifest l’essència de  PARTIDES: la terra, els pagesos i les persones, a la 13:30 del migdia.

Volem agrair el suport de la Diputació de Tarragona i la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils Cultura per fer possible aquest esdeveniment. A més, volem expressar el nostre més sincer agraïment a les col·laboracions de proximitat dels agricultors que cedeixen i participen en el festival, com en FRANCESC PUJOL, JAUME ANGLÈS ( Mont Roig del Camp), ERNEST MAS – VERDCAMP FRUITS,AKIS INTERNACIONAL,COOPERATIVA DE CAMBRILS i FORN SANT SALVADOR,LICORS MORELL ( Cambrils).  També agraïts als nostres col·laboradors de dia a dia, que han treballat in situ en la preparació del festival: CRISTIAN REAL, LAURA ESPASA i POL ROS. La vostra dedicació i suport incondicional han estat essencials per fer possible aquest esdeveniment.

Us convidem a ser part  del PARTIDES, una oportunitat per connectar amb el nostre entorn i amb nosaltres mateixos.

 

Partides festival